English version
Dit ben ik

Sander Nijdam

 

Mijn leven in het kort

* In 1974 ben ik geboren in Nuenen (vlakbij Eindhoven).
* In 1995 ben ik verhuisd naar een studentenhuis in Eindhoven met de mooie naam Nie Mauwe.
* Sinds begin 2003 woon ik in de woontoren "De Regent" direkt naast het winkel- en uitgaanscentrum van Eindhoven.
* In 2015 ben ik getrouwd met Roxana en hebben we een huis gekocht in het zuiden van Eindhoven.
My room

Werk

Na mijn afstuderen als ingenieur technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven in 2000, ben ik gaan werken als ontwikkelaar in de centrale voorontwikkeling lampen van Philips Lighting. Mijn voornaamste taak daar was het meedoen in projecten voor het ontwikkelen van nieuwe HID-lampen.

Sinds december 2006 ben ik weer teruggekeerd naar de TU/e als promovendus. Ik werk nu aan zogenaamde streamers (zie ook mijn proefschrift) en aan experimenteel werk over de controversiële theorie en experimenten van Randy Mills en black light power.

Op 3 februari 2011 heb ik met succes mijn proefschrift verdedigd en daarmee de doctorstitel verkregen. Hierna ben ik per 1 maart 2011 aan een baan als Universitair Docent aan de TU/e begonnen.

In de periode september-december 2012 heb ik een scientist exchange programma gedaan in Japan. Ik heb daar onderzoek gedaan op het AIST-instituut in Tsukuba.

Een overzicht van mijn wetenschappelijke publicaties is op mijn home page op de universiteit te vinden.


Philips logo

TUe logo

Reizen

Één van mijn favoriete tijdsbestedingen is reizen.
Een gedetailleerde kaart met al mijn bestemmingen kan hier gevonden worden.
China journal

Duiken

Ik ben in de herfst van 2001 begonnen met scuba-duiken. Dit doe ik vooral bij de Eindhovense duikschool Diventure. Sinds 2003 heb ik een onderwatercamera (en daarna nog vele nieuwe). Daarmee heb ik zeer veel fotos gemaakt. Een overzicht hiervan kan hier gevonden worden.
Zeekreeft

Software

Voor studentenhuis Nie Mauwe heb ik het programma NMEUP geschreven. Met dit programma is het mogelijk om alle onderlinge schulden van studenten (door te koken, eten en zo) door te rekenen.

Meer recentelijk heb ik het (Engelstalige) programma Easy Expenses geschreven. Toevallig weer over geld. Het is een programma voor de Pocket PC om op reis je uitgaven bij te houden. Uiteraard is dit inmiddels ook al weer zwaar verouderd.

NMEUP

Student

Tijdens mijn studententijd was ik een actief lid van de Eindhovense Studenten Vereniging Demos. Ik heb hier onder andere als penningmeester sociëteit in het bestuur gezeten, getapt, in de Lustrumcommissie gezeten en nog veel meer gedaan.
Demos

Je kunt me per mail bereiken op webmaster@sandernijdam.nl.